MENU

06 34 37 88 93

MENU

 

 

Mijn naam Jeannette Dingemans. Ik ben getrouwd en samen met mijn man hebben we 3 prachtige kinderen.

Naast mijn gezin ben ik altijd bezig met persoonlijke ontwikkeling. Tijdens deze zoektocht naar mijn eigen Zijn kwam ik terecht op Klooster Lumina, een spiritueel centrum, waar ik enkele jaren de meest prachtige en helende mandala’s heb gemaakt. Hierdoor groeide ik en werd ik steeds nieuwsgieriger naar mijn eigen IK. Ik ben toen op het Klooster de opleiding voor Chakra- en kleurenleer gaan volgen. Hierdoor heb ik mogen ervaren wat een kleur met je doet en wat het teweeg brengt. Geweldig was t en het smaakte naar meer! Daarna heb ik me nog enkele jaren verdiept in de Kabbala-leer, een prachtig persoonlijk proces onder leiding van Wilma Kersten. Ik voelde me steeds rijker worden. Langzaam leerde ik oude gewoontes los te laten en te begrijpen hoe ik mijn pad moest bewandelen en anderen hun eigen pad moesten lopen.  Dit leidde mij uiteindelijk naar de Opleiding voor Genezend Tekenen in Zutphen waar ik de 4-jarige opleiding heb gevolgd voor Holistisch Tekentherapeut en Tekendocent voor kinderen. Na deze opleiding heb ik bij TekenenisMeer me verder verdiept in de ontwikkelingsfases van kinderen in de Tekentaal. 

In mijn carrière heb ik een aantal keer te maken gehad met bazen die echt verschrikkelijk waren. Wat een droombaan leek werd door t directielid een nachtmerrie.

De eerste keer dat dit me overkwam liet ik het allemaal gebeuren. Het was echt zo’n superleuke baan dat ik dat niet op wilde geven dus nam ik het voor lief. Tot ik ernstig ziek werd. Ik moest onder ogen zien dat het zo niet langer kon en besloot zelf, met pijn in mijn hart, op te stappen. Dit liet ik me niet gebeuren dus koos ik voor mezelf. Ik dacht toen dat dat de beste optie was. Tot het me in een volgende baan weer gebeurde en ditmaal was het hele proces nog heftiger dan eerder. Ik wist dat ik nu niet meer weg moest lopen, ik moest de koe bij de hoorns pakken en de strijd aangaan. Het was een hele heftige periode waarin ik ernstig ziek was en ook het conflict aanging met mijn werkgever. Dankzij de enorme steun van een lieve vriendin, die ik eeuwig dankbaar ben, ben ik door het hele proces heengegaan en begon ik langzaam te zien wat mijn aandeel was en wat de zijne. Er werd me een enorme spiegel voorgehouden maar ik durfde erin te kijken. En langzaam kwam ik tevoorschijn en verdween het grijze negatieve beeld. Langzaam draaide het negatieve proces om naar het positieve. Mensen die aan mijn kant stonden, een operatie die gelukkig goed gegaan was… etc. Na 2 jaar ziektewet kon ik mijn baas en het hele proces loslaten. Ik was van hem af, kon gaan werken aan mijn herstel en voelde me sterker dan ooit tevoren. Ik heb niet opgegeven, heb geleerd trouw te blijven aan mezelf en niet weg te lopen. Uiteindelijk ben mijn baas zelfs dankbaar dat hij dit proces met mij was aangegaan. Heel leerzaam en voor mij de transformatie die ik zo nodig had.

 Mijn pijnpunten waren:

-niet gehoord en begrepen worden

-niet meer weten hoe wel te handelen

-niet serieus genomen worden

 -niet voor mezelf op durven komen

 -trappen na krijgen terwijl ik al genoeg ellende had

 -ondermijnend gezag

 -vastlopen in een patroon vanuit opvoeding

 Mijn behoefte was: 

-gehoord en gezien worden

-iemand die overzicht voor me hield waar ik t kwijt was.

-iemand die me aanstuurde in wat ik moest doen

-leren voor mezelf te zorgen

-leren voor mezelf op te komen.

-begrip voor mijn situatie

 Het resultaat is;

-ik kan beter voor mezelf opkomen

-ik weet nu wat ik wel wil

-geleerd om iets van de andere kant te bekijken voordat ik een conclusie trek

-begrip hebben voor een ander

-me niet meer laten ondermijnen door gezag

-dankbaar zijn voor alles wat ik wel heb

-sterker dan ooit

-oude patronen en gewoontes los kunnen laten

 

Ik sta weer volop in mijn eigen Kracht en geniet van alles wat het Leven biedt. Dankbaar ben ik aan heel veel lieve mensen die mij op dit pad hebben begeleid en gesteund. Met mijn opleidingen en ervaringen wil ik nu graag zelf mensen helpen hun pad weer terug te vinden met behulp van creativiteit en positiviteit.

*  Jeannette is een warme en liefdevolle vrouw. Ze is erg betrokken en denkt graag mee in het belang van het kind en de ouders. Jeannette 'leest' de tekeningen die onze dochter maakte perfect. Ik herkende heel veel terug in onze dochter waar Jeannette over sprak vanuit haar tekeningen. Spelenderwijs heeft onze dochter heel wat opgepikt van de tekenlessen bij Jeannette en past dit nu ook toe in haar dagelijkse leven. Dank je wel lieve Jeannette voor al je goede zorgen! Het heeft ons erg geholpen en we genieten nu nog meer van elkaar op een meer ontspannen manier.

*    Onze beide kinderen liepen vast in het onderwijs. Jeannette heeft hen super fijn geholpen om weer in hun kracht te komen. Door te 'spelen' met tekenen en bewegen weten ze nu beter bij hun gevoel te komen. Door goed te kijken, luisteren, aanvoelen en aansluiten bij wat er echt nodig is komt ze snel tot de kern van wat er nodig is om uit de blokkade te komen. Wat ook erg fijn is dat ze samenwerkt met andere hulpverleners en op deze manier écht uitgaat van wat het kind nodig heeft. We raden deze manier van werken van harte aan!

*    Lieve Jeannette,
Een aantal jaren geleden ben ik via jou in contact gekomen bij Tekenavontuur. We kenden elkaar persoonlijk en je gaf aan dat je me op een “andere manier” kon helpen met verwerking. Op therapeutische wijze tekenen, dit was vreemd voor mij en een uitdaging voor jou. Je had dit nog niet bij volwassenen gedaan. Samen zijn wij dit “Tekenavontuur” aangegaan.
Mijn eerste gedachte was, ik kan helemaal niet tekenen dus dit gaat niks worden. Maar je hoeft helemaal geen ervaring te hebben, want het gaat als vanzelf. Ik heb op mijn manier mijn gevoelens op papier kunnen zetten en heb ik bergen kunnen verzetten op diverse vlakken. Ik heb deels kunnen verwerken, ik ben gegroeid, inzichten gekregen en heb weer innerlijke contact met mezelf gekregen. En dit in samenwerking met jou. Dit was een mooie ervaring die ik voor de rest van mijn leven meeneem.
Steeds als ik kwam waren de opdrachten “Spot-on”! Je voelde precies aan wat ik op dat moment nodig had. Je had de spullen al klaar staan, maar op het laatste moment wisselde je de spullen om, om totaal iets anders te gaan doen. Net zoals het moment voordat we iets met zand, schelpen en water gingen doen. Dit was zo intens, zo nodig en zo krachtig, dat dit me intens is bijgebleven. Dit heeft me echt geholpen. 
Dank je wel hiervoor. Met jouw gevoel, liefde en toewijding heb je mijn hart veroverd.
Jeannette, ik wens je heel veel succes en plezier toe met “jouw Tekenavontuur”. Vertrouw op jezelf.

 

Subcategorieën

×