MENU

06 34 37 88 93

MENU

Kinderen in een negatieve relatie:

                                  tussen twee relaties staan

Kinderen kunnen erg veel last hebben van een negatieve relatie. Denk hierbij aan relaties zoals ouders in een vechtscheiding, gepest worden op school, een ouder die in een negatieve relatie zit met bijvoorbeeld hun partner, familielid of werk gerelateerd.

Maar denk hierbij ook aan een gezinssituatie waar één van de kinderen veel aandacht nodig heeft, om wat voor reden dan ook. Dat is misschien niet negatief maar zoiets kan wel van grote, negatieve impact zijn op de andere kinderen in zo’n gezin. Als de aandacht van de ouders naar dat ene kind gaat, hoe reageren dan de andere kinderen? De één wordt stil, de ander gaat zorgen of gaat juist heel druk doen.

Deze groep kinderen hebben wel degelijk een negatieve last van de gezinssituatie. Heel begrijpelijk dat ouders niet alle aandacht kunnen verdelen over andere kinderen. Soms is de situatie nu eenmaal zo. Maar wat doet het met deze broertjes en/of zusjes. Hebben zij er veel last van eb waarvan dan precies? Is het aandacht van één van de ouders of is er misschien iets anders dat speelt. ‘

In een tekensessie gaan we daar naar op zoek. Het kind zal door het tekenen een beeld krijgen van wat er nodig is om met de situatie te leren omgaan. Je kunt de situatie in het gezin niet veranderen, de aandacht voor dat ene kind zal blijven maar het kind kan wel leren om bijvoorbeeld te vragen aan papa of mama wat hij of zij even nodig heeft. Ook leert het kind wat hij of zij zelf kan veranderen om beter met de situatie om te gaan. Soms zijn kleine inzichten al een hele grote sprong om beter te functioneren.

Wil je meer weten over tekentherapie voor kinderen neem dan gerust contact met me op. 

zwalk opdracht  

Relaties op de werkvloer:

In elke relatie heb je ups en downs, zo ook op de werkvloer. En nee, ik bedoel geen stiekeme flirt met een collega maar de omgang met je collega’s en je baas. 

2e chakra oosterse stijl                   chakras tekenen

 

 

Chakra's tekenen en ervaren

Misschien heb je al eens eerdere gehoord van chakra's . Het staat voor de levenskrachtgevende levenswielen ofwel de energiecentra die zich in ons lichaam bevinden. Je hebt er 7 en elk chakra heeft zijn eigen gebied in je lichaam. Om je leven in balans te houden en niet ziek te raken moet je ervoor zorgen dat je chakra's goed doorstromen waardoor de energie door het lichaam kan stromen. Door ze in alle rust aandacht te geven ruim je eventuele blokkades op. 

Met deze cursus gaan we steeds 1 chakra behandelen. Door middel van mediatie en en informatie over het chakra zullen we steeds het chakra voldoende aandacht geven zodat je leert voelen wat het chakra met jou persoonlijk doet. Eventuele blokkades zullen vrij komen en je zult hier inzichten  over krijgen zodat ze opgeruimd kunnen worden. Daarna gaan we deze volgens de oosterse wijze uittekenen in een mandala. Stap voor stap help ik je daarmee. Bij elk chakra hoort een kleur en daar ga je je mandala mee inkleuren. Het resultaat is echt heel mooi en helpt je om weer lekker in je vel te komen

 Wanneer:   

 De lessen worden 1x in de 14 dagen gegeven op donderdagmiddag van 13.30 uur tot 15.3 uur. 
In totaal zijn er 7 lessen.  De lessen worden om de week gegeven. Andere data en tijden zijn in overleg mogelijk

 Waar:   Anne Frankstraat 14 in Waalwijk
 Kosten:  € 25,00 per les inclusief alle materialen

06 34 37 88 93

 

herfstmandala 2 kristal met bloemenrand yin yang voor cursus zwalk mandala


Mandalalessen

Het woord mandala komt uit een oud Indische taal het Sanskriet en betekent wiel of magische cirkel. De cirkel is een oersymbool en heeft geen begin of einde. De buitenrand van de cirkel symboliseert de oneindigheid. De binnenruimte van de cirkel biedt een veilige beschermende ruimte waarin je rust en vrede kan vinden met je zelf waardoor allerlei innerlijke processen op gang kunnen komen. De stip in het midden is de samengebalde oerkracht. Oorspronkelijk werden mandala’stoegepast in het Hindoexefsme en Boeddhisme en dienden ze als hulpmiddel voor meditatie. In allerlei culturen komen we mandala’s tegen, vaak hebben deze mandala’s te maken met het symbolisch weergeven van religieuze zaken.

In een reeks van 6 lessen maak je kennis met verschillende mandalatechnieken. Je ervaart wat het mandalatekenen met je doet en kunt eens proeven wat bij je past. Je kunt je voor de hele reeks opgeven of per les. De volgende thema's komen aan bod:

  • Zentangle Mandala
  • Seizoensmandala
  • Intuïtieve Mandala
  • Mandala met stromingsbeelden
  • Kristal Mandala
  • Mandala Dotting

wanneer:  De lessen worden 1x in de 14 dagen gegeven op dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur. 
In totaal zijn er 6 lessen.  De lessen worden om de week gegeven. Andere data en tijden zijn in overleg mogelijk
 Waar: Anne Frankstraat 14 in Waalwijk 
 Kosten:  € 25,00 per les inclusief alle materialen

06 34 37 88 93

 

×