MENU

06 34 37 88 93

MENU
  • Merk je dat jouw kind niet lekker in zijn of haar vel zit of ben je nieuwsgiering naar wat jouw kind bezighoudt?
  • Heeft je kind moeite met schrijven?
  • Heeft jouw kind veel te verwerken gehad door scheiding, verlies of verhuizing?
  • Wordt jouw kind gepest of je kind zelf de pester?
  • Is je kind vaak boos of verdrietig en je begrijpt niet zo goed waar deze emoties vandaan komen?

In de tekening zit allemaal informatie om je kind verder te helpen in zijn of haar ontwikkeling. Tekenavontuur kan een grote bijdrage aan leveren om jouw kind hier verder mee te helpen

In deze tijd krijgen kinderen veel informatie van buitenaf te verwerken. Denk aan school, clubs, computers, TV en mobiele telefoons. Allemaal mooi en tot op zekere hoogte ook zinvol maar er is juist ook  grote behoefte om te ontdekken over zichzelf en anderen .Het gevoel dat het ook gewoon heerlijk kind mag zijn. Het leren omgaan met alle druk van social media en de omgeving. 


Je kind heeft moeite met schrijven

Mijn ervaring is dat kinderen met lees- en schrijfproblemen moeite hebben om met 2 handen tegelijk een tekening te maken. Eigenlijk zou elk kind dit moeten kunnen voordat hij/zij naar groep 3 gaat, omdat tweehandig tekenen de basis is voor lezen en schrijven. 

 Tijdens een Tekenavontuur leer ik je kind op een natuurlijke en speelse manier de basisvaardigheden om tweehandig te tekenen. 

Tweehandig teken is erop gericht  om linker- en rechterkant van je lichaam te laten samenwerken. Hierdoor verbeter je de communicatie tussen de linker- en je rechterhersenhelft. Waar heb je die samenwerking dan voor nodig? Denk alleen al aan lezen. Even kort gezegd: je linkerhersenhelft spot dat er letters achter elkaar staan (vormen, volgorde) en je rechterhersenhelft geeft er betekenis aan (visueel voorstellen).En zo kun je dit natuurlijk doortrekken ook naar andere vakken...

 

×